Pikantní salát z tykve a červeného zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg červeného zelí, 30 dkg tykve (jakýkoli druh kromě špagetové), 1 větší cibule, sůl, česnek,

Zálivka: 1/2 hrnečku červeného vína, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice, mletý pepř

Hodinu před přípravou salátu si nakrájíme zelí na tenké plátky, osolíme a necháme pustit vodu. Tykev nastrouháme na hrubém struhadle a necháme okapat přes cedník. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek nakrájíme na tenké plátky. Ze zelí slijeme vodu, přidáme tykev, cibuli a česnek. Zamícháme. Přelijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním vína, sójové omáčky, oleje, hořčice a špetky pepře. Podle chuti je možno ještě přisolit. Necháme alespoň hodinu v chladném místě odležet.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka