Houbová polévka s krupkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 šálek čerstvých hub nebo hrst suchých předem namočených, 1 lžíce cibule, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce másla, 2 lžíce krupek (perličky), 2 středně velké brambory, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1 l vývaru
Na másle podusíme do sklovita drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby a podusíme. Přilijeme vývar z kostí a zeleniny, přidáme oprané krupky a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme na malé kostky nakrájené brambory a vaříme, až jsou brambory i krupky téměř měkké. Zvlášť uděláme ze lžičky másla a mouky světlou jíšku, zalijeme vývarem, vymícháme a povaříme asi 10 minut. Pak jíšku přilijeme do polévky a po odstavení z plotny přidáme petrželku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka