Salát Waldorf - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg celeru, 20 dkg jablek, 10 dkg vlašských ořechů, 10 dkg přírodní nebo sójové majonézy, 1  citrón, 4 listy hlávkového salátu, sůl, mletý pepř, ocet
Oloupaný celer nakrájíme na plátky asi 1,5 cm široké, krátce povaříme v okyselené, osolené vodě, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Smícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými jablky a drobně pokrájenými ořechovými jádry. Majonézu ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nalijeme na salát a krátce promícháme. Podáváme na omytých a osušených listech hlávkového salátu, pokapaných citrónovou šťávou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka