Salát z karotky a rajčat - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  karotek, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, 1/2  citrónu, 3 lžíce vody, 1 lžička moučkového cukru, sůl, 4  rajčata, 2  vejce
Nastrouhanou karotku smícháme s drobně rozsekanou cibulí. Na talíři rozšleháme hořčici s olejem, citrónovou šťávou, vodou, cukrem a osolíme. Marinádu spojíme s karotkou a necháme v chladu a temnu odležet. Při podávání dáme doprostřed misky hromádku karotky, okolo jemně nakrájená kolečka rajčat a navrch dáme kolečka natvrdo vařených vajec. Je to velmi příjemná a rychlá večeře. Můžeme tak karotku kombinovat s každou zeleninou, která je na trhu. Například s povařeným květákem, na nudličky nakrájenými prvními paprikami, se salátovými okurkami, mladými brukvemi apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka