Salát z pekingského zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg pekingského zelí, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce octa,  špetka chilli,  špetka glutasolu,  špetka mletého zázvoru, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 šálek jidášova ucha, 3 lžíce nakládaných kapií, sůl, 1 lžíce sezamových semínek
Pekingské zelí zbavíme vnějších listů, promyjeme a napříč krájíme na tenké proužky. Přidáme sójovou omáčku, cukr, ocet, koření a olej a dobře prohněteme. Pak přidáme pokrájené vařené černé (i jiné) houby, kapie a podle chuti přisolíme. Promícháme.
Dáme vychladit a studený podáváme posypaný opraženými sezamovými semínky nebo sekanými burskými oříšky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka