Salát z vařené řepy s křenem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg červené řepy, 7 dkg křenu, anýz nebo fenykl, sůl, moučkový cukr, ocet, olej
Omytou červenou řepu vložíme do vřelé okyselené vody a vaříme doměkka. Uvařenou zchladíme, oloupáme, nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na struhadle s většími otvory na nudličky, přidáme na křenovém struhadle nastrouhaný křen, špetku anýzu, podle chuti osolíme, osladíme tak, že jsme jak ocet, tak cukr přidali do svařené vody. Dobře promíchaný salát necháme do druhého dne odležet. Do salátu můžeme přidat dvě lžíce oleje.
Salát z pečené řepy připravujeme stejně, očištěnou řepu nevaříme ve vodě, ale upečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka