Tykvový salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg tykve, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce sójové omáčky,  špetka glutasolu, 1/2 lžičky pálivé papriky, mletý pepř, 2  kapie, pažitka, 1 lžíce octa
Mladé tykve (cukety) neloupeme, starší zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky nebo na tenké plátky. Na oleji je opečeme spolu s pálivou paprikou. Necháme vychladnout a zalijeme je marinádou z cukru, octa, sójové omáčky, glutasolu a pepře. Přidáme na proužky jemně pokrájenou čerstvou červenou paprikou (nebo řezanou nakládanou), dobře promícháme a dáme vychladit. Ozdobíme pokrájenou pažitkou nebo mladou cibulovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka