Zeleninový salát s francouzskou zálivkou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2  hlávkové saláty, 30 dkg rajčat, 30 dkg sterilovaných fazolových lusků, 2 svazky ředkviček, 50 dkg salátové okurky,

Zálivka: 5 dkg hořčice, 5 cl octa, 1/2 dl oleje, mletý pepř, sůl

Z dobře omytých listů hlávkového salátu osušíme zbylou vodu a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na kolečka, fazolky necháme dobře okapat a vše urovnáme na mísu. Zeleninu můžeme pokropit před podáním zálivkou nebo zálivku můžeme podat v omáčníku zvlášť.
Příprava zálivky: hořčici rozmícháme s octem v hladkou směs, po kapkách vešleháváme olej a šleháme dále, až zálivka je hladká. Dochutíme ji solí a pepřem. Suroviny můžeme také rozšlehat v mixéru. Zálivku ihned použijeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka