Zeleninový salát z Matsumota - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg tykve (nebo banánové tykve), 2  rajčata, 1/4 hlávky zelí, 1 velká cibule,

Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky glutasolu (glutaman sodný), 1/4 lžičky sezamového oleje (možno vynechat)

Tykve oloupeme a nakrájíme na malé špalíčky 0.5 x 2 cm. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a rozkrojíme ještě na polovinu. Nejdůležitější je krájení zelí. Použijeme k tomu velice ostrého nože a krájíme 1 - 3 mm tenké proužky. Cibule může být nakrájená nahrubo. Připravíme si zálivku z oleje, cukru, octa, sójové omáčky a glutasolu. Možno přidat též pár kapek sezamového oleje nebo sezamové semínko. Nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a lehce načechráme. Podáváme ke všem druhům japonského jídla.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka