Zelený salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  hlávkový salát, 25 dkg tykve (cukety, mladé patizony), 15 dkg taveného sýra (nejvhodnější je žampiónový nebo s hlívou), 1 lžíce kerblíku nebo libečku, 5 dkg rozpůlených jader vlašských ořechů, 1 menší cibule,

Zálivka: 4 lžíce kořeněného octa, 3 lžíce bílého vína, 2 dl vody, sůl, moučkový cukr, mletý bílý pepř

Salát rozebereme po lístcích, důkladně je opereme a ještě rozkrojíme napůl. Tykev nakrájíme na tenké plátky. Sýr nakrájíme na kostičky. Smícháme víno s kořeněným octem, rozředíme vodou. Salát, tykev, rozsekaný kerblík nebo libeček, sýr, jádra ořechů a nadrobno pokrájenou cibuli promícháme. Zalijeme připravenou zálivkou a necháme na chladném místě stát 2 hodiny, aby se salát dobře rozležel.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka