Zelí s červenou řepou a křenem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg bílého zelí, 1 kulatá červená řepa, 7 dkg křenu, 1  citrón, olej, sůl, pětidenní výhonky řeřichy dánské
Zelí nastrouháme na jemné nudličky, spaříme, prosolíme a zakapeme olejem. Červenou řepu uvaříme ve slupce. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme na nudličky. Křen nastrouháme na jemno a smícháme se lžičkou octa nebo citrónu a přidáme k základním surovinám. Vše dobře promícháme a necháme odležet alespoň jednu hodinu v chladničce. Před podáváním posypeme pokrájenými výhonky řeřichy nebo sójovými klíčky. Velíce výživný salát vhodný pro podzimní chřipkové období.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka