Zelný salát s křenem - recept cpt. Cooka
4 porce:  27 dkg červeného zelí, 2  jablka (středně velká a kyselejší), 1 lžíce rostlinného oleje, 1  citrón, 1 lžíce křenu nebo Krenexu, sůl
Zelí zbavíme vrchních listů, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí smícháme. Zelí s jablky hned zakapeme citrónovou šťávou (aby jablko nezhnědlo), osolíme, zakapeme olejem a vmícháme křen. Necháme nejméně 1/2 hodiny odležet. Salát ozdobíme trochou křenu nebo plátky citrónu.
Tip: Jiné chuti docílíme, necháme-li salát uležet 8-12 hodin a posypeme ho klíčky pšenice nebo praženými loupanými slunečnicovými semeny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka