Kuřecí salát s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg kuřecích prsíček (vařených nebo pečených), 2 plátky ananasu, 20 dkg mandarinek (konzervované), 2 lžíce mandlí, sůl, moučkový cukr, mletý pepř, mletá paprika, 5 dkg majonézy, 2 lžíce koňaku, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce citrónové šťávy,

Ke zdobení: 4 listy hlávkového salátu, 12  třešní (kompotované), zelená petrželka

Maso a ananas nakrájejte na 2 cm velké kousky, přidejte mandarinky a lístky mandlí, okořeňte trochou pepře a papriky, podle chuti osolte a přislaďte. Směs dobře promíchejte a nechejte proležet (asi 20 minut). Do majonézy postupně vmíchejte koňak, kečup a citrónovou šťávu. Připravte si vše, co potřebujete ke zdobení. Kuřecí salát servírujte v pěkných miskách vyložených listy hlávkového salátu. Každou porci polijte omáčkou a přizdobte třešněmi a petrželovými snítkami.
Příloha: suchý nebo máslem namazaný toast a nasládlé bílé víno

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka