Pestrý salát s krůtím masem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  75 dkg brambor, 5 lžic slunečnicového oleje, 4 dkg slunečnicových semínek, 1 svazek čerstvého tymiánu, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 30 dkg krůtích řízků, karí koření, 1  salátová okurka, 6  mrkví, 1  paprika (žlutá), 15 dkg rajčat, 1 svazek ředkviček, 1/2 hlávky hlávkového salátu lollo bionde, 1 hlávka červené čekanky, 1  jablko, 1  citrón, 3 lžíce vody, 1 svazek pažitky, 5 dl jogurtové salátové zálivky
Drobné brambory omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Plech potřeme menší částí oleje, klademe na něj brambory řeznou plochou dolů a pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi půl hodiny. Slunečnicová semínka nahrubo nasekáme, smícháme s lístky čerstvého tymiánu, se solí a s pepřem. Brambory otočíme, potřeme oleje a bylinkovou směsí a pečeme ještě asi 5-10 minut. Krůtí řízky nakrájíme na nudličky na prst silné, osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme jemným karí. Narychlo opečeme dozlatova na oleji a necháme vystydnout.
Oloupanou malou okurku zbavenou jader a očištěné mladé mrkve nakrájíme na nudličky, koktejlová rajčata nakrájíme na půlky a ředkvičky na čtvrtky. Jablko nakrájíme na čtvrtky a pak na tenké plátky, které zakapeme polovinou citrónové šťávy. Salát a čekanku natrháme na kousky velké na jedno sousto.
Dvě třetiny jogurtové zálivky nalijeme do menší misky, kterou postavíme doprostřed salátové mísy. Kolem úhledně rozložíme salát, čekanku a zeleninu. Zbylou citrónovou šťávu smícháme se solí, zbylým olejem a vodou, přelijeme zeleninu a povrch ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou jogurtovou zálivku podáváme zvlášť s pečenými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka