Šťavnatý masový salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  vejce, 10 dkg nářezu z uzeného masa, 10 dkg nářezu z šunky, 10 dkg nářezu z vepřové pečeně, 2  zelené papriky, 10  nakládaných cibulek (perlové cibulky), 1 lžička ostré hořčice, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky moučkového cukru, 1/4 lžičky bílého pepře, 4  rajčata, 4 lžíce olivového oleje
Když všechny přísady nakrájíte na jemné nudličky podobné 4 cm dlouhým zápalkám, použili jste způsob, kterému Francouzi říkají 'julienne'. Jde to rychleji, krájíte-li celou vrstvu tenkých plátků najednou. Uvařená vejce vložte do studené vody. Maso nakrájejte na stejně velké nudličky. Papriky rozkrojte, zbavte semen, položte slupkou na prkénko a nakrájejte na nudličky. Sterilované cibulky rozkrojte a smíchejte se 4 lžícemi nálevu. Přidejte hořčici a koření, vmíchejte maso a nudličky papriky. Rajčata rozkrojte na čtvrtky, zbavte semen a nakrájejte na malé kousky nebo proužky. Spolu s olejem je k salátu přidejte až krátce před podáváním. Salát důkladně promíchejte, ochuťte a připravte k podávání. Oloupaná vejce nakrájejte na osminky a salát jimi ozdobte.
Příloha: Sterilované kukuřičné klásky a olivy na zdobení. Selský chléb nebo knäckebrot s máslem. Dobře vychlazené pivo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka