Thajská mísa - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky studeného vepřového pečeného masa, 2 hrnečky nastrouhané mrkve, 1 hrneček nadrobno nakrájeného červeného zelí, 2  banány nakrájené na kolečka, 30 dkg tykve nebo cukety nakrájené na plátky, 4  vejce natvrdo vařená nakrájená na plátky,

Omáčka sójová: 4 lžíce sójové omáčky, 1 stroužek prolisovaného česneku,

Omáčka majonézová: 4 lžíce majonézy, 1/2  citrónu, 1 lžička jemně rozsekané zelené petrželky,

Omáčka bylinková: 4 lžíce oleje, 1/2 lžíce čerstvé bazalky, 1/2 lžičky nadrobno rozsekané zelené petrželky, 1/2 lžičky dobromysli

Maso dáme doprostřed talíře a na něj jako na obložený chlebíček naaranžujeme strouhanou mrkev, nakrájené červené zelí, banány, tykev a vejce. Promícháním surovin si připravíme různé druhy pikantních omáček a každé sousto můžeme ochutit jinou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka