Řecký žampiónový salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg žampiónů, 4 malé cibule, olej, 1 lžíce rajčatového protlaku, 10 dkg šunky, 1/2 dl bílého vína, 1/2  bobkového listu, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, citrón, zelená petrželka, 2  rajčata, 4 listy hlávkového salátu
Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlkroužky. Podusíme ji na oleji na mírném ohni, až zesklovatí. Přidáme omyté, oloupané žampióny nakrájené na plátky, sůl, rajčatový protlak, bobkový list, mletý pepř, bílé víno a nastrouháme nepatrně česneku. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Před odstavením z ohně přidáme nadrobno nakrájenou šunku, kterou necháme jen prohřát. Po odstavení z ohně přidáme petrželku a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme na plochých talířcích na listě salátu, zdobíme dílkem rajčete a dílkem citrónu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka