Nakládaná tykev na způsob okurek - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Nálev: 3/4 l vody, 2 dkg soli, 7 dkg krystalového cukru, 1/4 l octa,

Sklenice 720 ml: 3 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 4 kolečka cibule, 3  hřebíčky, 1  kopr (květenství)

Nálev svaříme a naléváme ho na tykve, které jsme úhledně naskládali do dobře vymytých lahví. Tykve si připravíme tak, že je kartáčkem omyjeme a nakrájíme na kostky nebo malé špalíčky velikosti okurek. Pro nakládání se hodí plody o váze maximálně 200 g. Do každé láhve přidáme kolečka mrkve, kuličky nového koření, kuličky pepře, plátky cibule, hřebíčky, květenství kopru. Do lahví, kde jsou naskládané tykve a přidané koření, nalijeme nálev, dobře zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 - 90 °C 20 minut. Používáme jako sterilované okurky jak do salátů, tak jako přílohu k párkům nebo masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka