Sachrův dort - recept cpt. Cooka
1 kus:  14 dkg másla, 16 dkg moučkového cukru, 18 dkg hořké čokolády, 8  vajec, 12 dkg hrubé mouky, máslo na vymazání dortové formy, hladká mouka na vysypání formy, meruňková marmeláda,

Čokoládová glazura: 20 dkg moučkového cukru, 2 dl vody, 20 dkg hořké čokolády

Nejprve se rozetře máslo s cukrem a přidá se rozehřátá hořká čokoláda. Potom se přidají žloutky a nakonec sníh z bílků s hrubou moukou. Dortová forma se vymaže máslem a jemně vysype moukou, vyplní hmotou a peče se pomalu asi půldruhé hodiny. Dort se nechá vychladnout na rovném sítu tak, jak byl ve formě. Pak se převrátí, srovná nožem, namaže meruňkovou marmeládou, rozřízne v polovičce, rovněž se namaže, složí se opět do původního tvaru. Z cukru, vody a hořké čokolády se připraví čokoládová glazura. Cukr se s vodou svaří, přidá se čokoláda a vaří se tak dlouho, až je poleva hladká a hustá. Celý dort se polevou pomaže. Je možno vylepšit jej šlehačkou po rozřezání přímo na talířku před podáváním.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka