Tvarohový desert - recept cpt. Cooka
1 kus:  1/2 kg měkkého tvarohu, 25 dkg másla nebo margarin, 2  vejce, 1  vanilkový cukr, 1 sklenka moučkového cukru, 2 lžíce želatiny, 2 sklenky mléka, piškot, vlašský ořech, čokoláda
Nejprve se namočí želatina v polovině studeného mléka a nechá se nejméně 3 hodiny nabobtnat. Až nabude, dá se do větší sklenice a nalije se na ni druhá polovina mléka, tentokrát horkého. Dobře se vše promíchá (až to vypadá jako pudink), pak se po lžičkách přidává do mixéru, ve kterém jsme umíchali máslo, cukr, tvaroh a vejce.
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a klademe na sebe jednotlivé vrstvy: piškoty (eventuálně pokapané šťávou nebo rumem), ušlehaný krém, ovoce (meruňky, jahody), opět krém, atd.
Vrchní vrstvu krému můžeme obarvit kakaem nebo marmeládou. Může se také posypat strouhanými ořechy a strouhanou čokoládou podle možností a fantazie. Dort dáme vychladit do ledničky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka