Kynutá bábovka s mrkví - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg polohrubé mouky, 25 dkg mrkve, 10 dkg másla, 1 sklenka moučkového cukru, 3  vejce, 2 dkg kvasnic, sůl, 1/2 sklenky vody, strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
V zadělávací míse rozmícháme rozdrobené droždí s trochou vlažné vody, cukru a mouky na kvásek. Když vzejde, přidáme zbytek vlažné vody, jemně nastrouhanou mrkev, vejce, část mouky, dobře vše rozmícháme a necháme opět vykynout. Pak přisypeme ostatní mouku, cukr, rozpuštěné máslo, dobře těsto vypracujeme a necháme vykynout. Přendáme je pak do bábovkové formy dobře vymazané tukem a vysypané jemnou strouhankou nebo hrubou moukou. Pečeme zvolna, asi hodinu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka