Švédské rozinkové řezy - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg rostlinného tuku, 15 dkg moučkového cukru, 1/3  vanilky, 15 dkg hladké mouky, kypřící prášek do pečiva, 3  vejce, 10  mandlí, 2  bílky, 10 dkg moučkového cukru, 20 dkg rozinek, 1 lžíce pomerančové kůry
Margarín (máslo), moučkový cukr utřený s vanilkou a vejce ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem a promícháme. Těsto rozestřeme na vymazaný plochý pekáč a pečeme 5 minut v horké troubě. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků, zašleháme do něj cukr a rozestřeme na zapečený moučník. Svrchu posypeme strouhanými nebo sekanými mandlemi, rozinkami a pomerančovou kůrou. Upečeme dozlatova (asi 8 minut). Po vychladnutí nakrájíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka