Švestkový koláč s mandlovou drobenkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg bílého jogurtu, 28 dkg polohrubé mouky, 8 dkg moučkového cukru, 2  vejce, 1  kypřící prášek do pečiva,

drobenka: 8 dkg másla, 8 dkg polohrubé mouky, 8 dkg moučkového cukru, 5 dkg mandlí

Do bílého jogurtu vmícháme polohrubou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Máslem vytřeme plech, na který lehce rozetřeme těsto. Na ně poukládáme vedle sebe půlky čerstvých nebo mražených švestek.
Z másla, polohrubé mouky, moučkového cukru a nastrouhaných mandlí připravíme drobenku, kterou koláč posypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Před podáváním pocukrujeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka