Švestkový koláč se šlehačkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  12 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru, 3  vejce, 18 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce mléka, 1/2  kypřícího prášku do pečiva, 1  vanilkový cukr, 1/2 kg švestek nebo tmavé blumy, 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l šlehačky
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáváme postupně mléko a mouku, do které prosijeme prášek. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Do vymazané, moukou vysypané formy dáme těsto, které poklademe vypeckovanými, půlenými a na vějířky nakrájenými švestkami. Pečeme zvolna v předtopené troubě. Hotový ozdobíme šlehanou smetanou, do které přidáme trochu cukru. Necháme vychladnout a krájíme na řezy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka