Třešňový koláč piškotový - recept cpt. Cooka
4 porce:  5  vajec, 25 dkg moučkového cukru, 18 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 2  žervé, 1 lžíce mléka, 5 dkg moučkového cukru, 30 dkg třešní (tmavé třešně nebo višně)
Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Pak vmícháme předem rozšlehané žloutky, přidáváme dále po částech mouku a přikapáváme vlahý rozpuštěný tuk.
Na plech dáme hladký bílý papír, dobře tukem namazaný, na to rozprostřeme piškotové těsto a zvolna pečeme, ale nesušíme. Žervé našleháme s cukrem a mlékem do pěny a sáčkem stříkáme přes koláč mřížky. Střed vyplníme třešněmi. Dáme zaschnout ještě do trouby.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka