Velikonoční bochánek - recept cpt. Cooka
1 dávka:  40 dkg hladké mouky, 10 dkg rostlinného tuku, 7 dkg moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 2 dl mléka, 3  žloutky, 5 dkg rozinek, 5 dkg mandlí, 1  vanilkový cukr, sůl, vejce na potření
Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemi mléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 minut, aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 hodinu kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 hodinu kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka