Závin z těsta kynutého pod vodou - recept cpt. Cooka
1 plech:  25 dkg polohrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 5 dkg moučkového cukru, 20 dkg tuku, 1  vejce, 1  žloutek, sůl, 5 dkg kvasnic, 4 lžíce mléka, bílek na potření, 75 dkg jablek, moučkový cukr, mletá skořice, rozinka
Z mléka a droždí si připravíme kvásek a necháme jej zkynout. Na vál dáme prosátou mouku, sůl, cukr, rozdrobený tuk a zkynutým kváskem vypracujeme tuhé těsto. Vložíme je do vlhké utěrky a ponoříme asi na 2 hodiny do studené vody. Vykynuté těsto vyplave na povrch. Potom je osušíme a vyválíme na dvě stejné placky. První přeneseme na slabě vymazaný plech, poklademe oloupanými, nakrájenými jablky, posypeme cukrem se skořicí a rozinkami. Přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, povrch potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme do předehřáté trouby. Po zapečení teplotu zmírníme a volně dopékáme. Hotový moučník posypeme vanilkovým cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka