Hříbečky - recept cpt. Cooka
1 dávka:  1 sklenka hladké mouky, 1/3 sklenky moučkového cukru, 3 lžíce rumu, 3 lžíce jemně nakrájeného kandovaného ovoce, 1 balíček oloupaných a nastrouhaných mandlí, 12.5 dkg másla, hladká mouka na vál, tuk na vymazání plechu, rybízová marmeláda, 1  čokoláda na vaření
Mouku promícháme s mandlemi a cukrem. Přidáme změklé pokrájené máslo, kandované ovoce a rum, vypracujeme těsto, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladničce asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme plát silný 3 mm, tvořítkem vykrajujeme hříbečky, přeneseme se je na vymazaný plech a pečeme velmi pomalu dorůžova. Vychladlé cukroví spojíme zavařeninou a hlavičky namočíme v čokoládě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka