Polévka rybí štědrovečerní - recept cpt. Cooka
4 porce:   hlava, vnitřnosti a ocas z kapra, 1 hrneček hrachu, 1  cibule, kořenová zelenina, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, sůl,

na vložku: houska, zelený hrášek mražený (volitelně)

V jednom hrnci uvaříme do měkka hrách předem ve vodě přes noc máčený. V jiném hrnci vyvaříme ve slané vodě hlavy, ocasy a vnitřnosti nebo ploutve ryb spolu s předem osmaženou kořenovou zeleninou a cibulí. Pak uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji vývarem z ryb a zeleniny a přidáme k hrachu. Společně povaříme, teprve hotovou polévku procedíme a hrách prolisujeme. Do mísy přidáme zvlášť vařené mlíčí nebo jikry. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo chlebem. Je výborná a vydatnější než bez hrachu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka