Ischelské dortíčky - recept cpt. Cooka
2 dávky:  21 dkg hladké mouky, 14 dkg másla nebo rostlinný tuk, 7 dkg moučkového cukru, 3 dkg strouhaných vlašských ořechů, 3 dkg kakaa,  trochu mleté skořice,

vanilková náplň: 15 dkg másla, 8 dkg moučkového cukru, 3 balíčky vanilkového cukru, 1  žloutek,

čokoládová poleva: 1  čokoláda na vaření, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Těsto smícháme ze surovin a necháme 2 hodiny odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme kolečka a pečeme. Slepujeme po dvou vanilkovou nádivkou, potíráme čokoládou, nahoru dáme oříšek.
Náplň: máslo zpěníme a po částech přidáváme cukr, nakonec žloutek a umícháme do hladka.
Poleva: čokoládu a oříšek 100% tuku rozpustíme ve vodní lázni. Pokud bude čokoláda hustá, přidá se ještě tuk.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka