Burgundská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 stroužky česneku, 2  karotky, 1  celer, 1/4 hlávky zelí, 40 dkg tykve, 2  brambory, 5 dkg másla, 2 l vody, sůl, mletý pepř
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Celerovou nať rozsekáme. Karotku, tykev a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Zelí nakrájíme na tenké plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky 1 x 0,3 cm. Na 2/3 másla podusíme česnek, celer a karotku. Když je zelenina měkká, přidáme vodu, osolíme a vaříme hodinu. Poté přidáme zelí, tykev a brambory a vaříme dalších 30 minut. Nakonec v polévce rozehřejeme zbytek másla a opepříme. Podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka