Rumové špičky nepečené - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg piškotů, 5 dkg lískových ořechů, 10 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, vanilka,

Náplň: 2 vařené žloutky, 2 lžíce rumu, 4 dkg moučkového cukru, 20 kulatých piškotů

Příprava náplně: Žloutky oddělené od bílku vaříme ve vymaštěném šálku ve vodní lázni. Pak je prolisujeme. Utřeme máslo, prolisované žloutky a rum. Dáme do ledničky ztuhnout.
Příprava těsta: Utřeme máslo s cukrem, kakaem, přidáme nastrouhané oříšky a rumem pokropené ustrouhané piškoty, vanilku a dobře promícháme. Necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Vyválíme váleček, nakrájíme kousky jako na ovocné knedlíky a každý vtiskneme do formičky z bakelitu, zvané 'vosí hnízdo', vysypané cukrem. Do středu uděláme malíčkem otvor, naplníme kouskem náplně a uzavřeme. Na dno přitiskneme kolečko piškotu a klepnutím vyklopíme špičku z formičky. Hotové vychlazené poléváme kakaovou polevou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka