Citrónový krém I - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce, 16 dkg moučkového cukru, 1 velký citrón, 10 g želatiny, 5 lžic vody, 1/4 l šlehačky, 5 dkg loupaných mandlí
Želatinu namočíme na 1/2 hodiny do studené vody. Žloutky utřeme s cukrem a kůrou z omytého citrónu do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ušleháme též smetanu. Nabobtnalou želatinu postavíme s nádobkou do horké vodní lázně a za častého míchání ji necháme zcela rozpustit. K žloutkové pěně přidáme šťávu z citrónu (z jednoho je jí 7 lžic), pak rozpuštěnou želatinu a tuhý sníh z bílků. Naposled přimícháme 2/3 ušlehané smetany, promícháme a dáme do skleněné mísy do chladničky. Zbylou šlehačku mírně osladíme a použijeme k ozdobě. Oloupané mandle nakrájíme, poprášíme moučkovým cukrem a slabě na suché pánvičce opražíme, aby dostaly lesk. Ozdobíme jimi povrch šlehačky a krému.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka