Rýžový studený krém s jablečným pyré - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg rýže, sůl, 1/2 l mléka, 3 dkg moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 3 dkg rozinek, 2  bílky, jablečné pyré
Přebranou rýži dobře vypereme, spaříme, trochu osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme cukrem a ochutíme ji lžičkou vanilkového cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme do kaše spolu s rozinkami, dáme do misek a necháme vychladnout. Poléváme jablečným pyré, které si připravíme z oloupaných, pokrájených jablek, jež dáme podusit se lžící vody, plátkem citrónu a kouskem skořice, prolisujeme a osladíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka