Španělský rýžový pudink - recept cpt. Cooka
1 porce:  1.2 dl mléka, 5 dkg rýže, 3 dkg cukru krupice, 2 dkg šlehačky, sůl, celá skořice, vanilka nebo vanilkový cukr, citrónová kůra, mletá skořice
Do nádoby s dvojitým dnem se nalije mléko, přidá cukr, kousek celé skořice, proutek vanilky (nebo trochu vanilkového cukru), sůl a vše se za občasného promíchání uvede do varu. Potom se přidá spařená, propláchnutá rýže, kousek citrónové kůry a za občasného promíchání se uvaří do měkka (nesmí se rozvařit). Z uvařené rýže se odstraní skořice, vanilka a citrónová kůra a rýže se nechá vychladnout. Potom se promíchá s hustou nebo šlehanou smetanou, posype mletou skořicí a podává.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka