Burgundská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  mrkve, 2 stroužky česneku, 1  celer, 1/4 hlávky zelí, 40 dkg tykve, 2  brambory, 5 dkg tuku, sůl, mletý pepř, pažitka, 1.5 l vody
Karotku, tykev, celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a celerovou nať rozsekáme. Na 2/3 tuku podusíme česnek, celer a karotku. Když je zelenina měkká, přidáme vodu, osolíme a vaříme asi hodinu. Potom přidáme zelí, tykev a brambory a vaříme dalších 30 minut. Nakonec vložíme do polévky zbytek tuku a okořeníme pepřem a pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka