Broskve s jahodami v krému - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 lžic jahod (drobných, pro vůni nejlépe měsíčních), 4 velké broskve, 4 lžíce pískového cukru,

Krém: 1/4 l mléka, 6 dkg moučkového cukru, 1  vejce, 1  žloutek, 5 lžic šlehačky, 5  vlašských ořechů

Broskve oloupeme, rozpůlíme a rozdělíme do čtyř misek, které jsme naplnili jahodami a ty posypali pískovým cukrem. Potom v hrnku ušleháme do pěny mléko s cukrem, žloutkem a vejcem. Vložíme do většího kastrolu s horkou vodou a šleháme, až krém zhoustne. Po vychladnutí broskve přelijeme, ozdobíme šlehačkou a posypeme rozsekanými ořechy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka