Broskvový dezert II - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg broskvového kompotu, višňová marmeláda, 1.5 dkg mleté želatiny, 1/4 l smetany na šlehání, 1 rovná lžíce moučkového cukru,

Piškot: 2  vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky

Předchozí den upečený piškot nakrájíme na plátky a spojíme je višňovou nebo malinovou či meruňkovou zavařeninou. Pak je spojené nakrájíme na kostky. Broskve dáme na cedník okapat. Želatinu necháme rozpustit v 5 lžících vody a nabobtnat. Broskvovou šťávu ohřejeme, rozpustíme v ní želatinu a dáme ji vychladnout. Do hluboké skleněné mísy složíme vrstvu piškotů, polijeme 1/8 šťávy, poklademe broskvemi a opět složíme piškoty, polijeme je další třetinou šťávy. Pak další broskve a piškoty zalijeme zbylou šťávou. Necháme dobře vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, mírně oslazenou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka