Dezert z jablek, hrušek a celeru - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  jablka, 3  hrušky, 1  celer, 5 dkg rozinek, 3 dkg rozsekaných lískových ořechů, 2  vejce, 1  citrón, 6 dkg moučkového cukru, 2  bílky,  špetka soli, olej na alobal
Omytá jablka, hrušky a celer nahrubo nastrouháme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky, ořechy, žloutky a cukr a vše důkladně promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme jej lehce do ovocné směsi. Z alobalu si utvoříme misky, vytřeme je olejem a naplníme připravenou směsí. Povrch alobalu necháme pootevřený. Misky vložíme na plech, dáme pod gril nebo do hodně vyhřáté trouby a zapečeme. Podáváme na talířcích v pootevřeném alobalu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka