Hrušky plněné krémem žervé - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 zdravé pěkné měkké hrušky, 1/2 šálku vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce bílého vína, 3  žervé, 4 lžíce pomerančové šťávy, 4 lžíce moučkového cukru,  trochu rumu, 2 lžíce pražených mandlí, 1  pomeranč nebo mandarínky
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, trochu uprostřed vybereme lžičkou, dáme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a vínem a krátce podusíme. Pak je necháme v chladničce ve šťávě odležet. Do sýra žervé přidáme trochu pomerančové šťávy a našleháme je s cukrem a rumem na lehčí pěnu. Hrušky dáme na misky, ozdobíme pěnou ze žervé, hustě je posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými praženými mandlemi a okolo dáme plátky pomeranče nebo mandarínek. Dáme dobře vychladit.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka