Hrušky s karamelovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 l mléka, 2 balíčky vanilkového pudinku, 20 dkg pískového cukru, 7 dl hruškového kompotu nebo nakrájených podušených čerstvých hrušek, 1/4 l smetany na šlehání, 2  vejce
Cukr nasypeme do kastrolu a na mírném ohni mícháme, až dostane zlatohnědou barvu. Potom za stálého míchání přiléváme 3/4 vlažného mléka a mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Ve zbylé 1/4 mléka rozmícháme pudinkový prášek se žloutky, vlijeme do karamelového mléka a mícháme do zhoustnutí krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do teplého krému. Hrušky postavíme do mísy a zalijeme karamelovým krémem tak, že jejich konce zůstanou nepolité. Uložíme na dvě až tři hodiny do studena a před podáváním zdobíme neslazenou šlehačkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka