Hrušky v županu - recept cpt. Cooka
10 porcí:  10  hrušek, lístkové těsto, karamel, rozinka, citrónová kůra,

Skořicová omáčka: 20 dkg cukru krupice, 2 dl vody, 7 cl citrónové šťávy, 10 g mleté skořice, 7 dkg másla

Z vyváleného silnějšího listového těsta se nakrájejí větší trojúhelníky (aby se do nich zabalila hruška). Na každý dílek těsta se položí oloupaná hruška s vypíchnutým jaderníkem, naplněným směsí rozdrceného karamelového cukru, opláchnutých rozinek s trochou citrónové kůry a dobře se zabalí do těsta. Potom se hrušky vloží do ohnivzdorných misek a pečou v horké troubě 15 - 20 minut. Upečené se vyjmou, přelijí pikantní skořicovou omáčkou a pečou dalších 10 - 20 minut (ovoce musí být měkké, těsto zlatohnědé a křehké). Hrušky se podávají horké.
Dávky surovin se určují podle velikosti porce a ovoce.
Příprava skořicové omáčky: do dávky vody se nasype cukr, přidá citrónová šťáva, skořice a vše se vaří za stálého míchání asi 3 minuty. Po odstavení se do horké omáčky zamíchá čerstvé máslo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka