Jablka v krému - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 větší jablka, 10  dětských piškotů, 4 dkg tuku, 3 dkg moučkového cukru, 3 dkg mandlí, 3 dkg rozinek, 3 dkg čokolády,  trochu rumu,

Krém: 1/2  vanilkového pudinku, 1/4 l mléka, 1  žloutek, 1 lžička másla, moučkový cukr

Omytá jablka oloupeme a odstraníme jadřinec. Piškoty zvlhčíme rumem. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme rozinky, nastrouhané mandle, rozmočené piškoty a dobře promícháme. Touto směsí naplníme jablka. Každé jablko zabalíme do pomazaného čtverce alobalu a pečeme v horké troubě asi 20 minut. V mléce rozmícháme žloutek, cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustý krém, do kterého vmícháme máslo a třeme do částečného vychladnutí. Upečená jablka rozbalíme, vložíme na talířky, polijeme připraveným krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka