Jablkoví ježci - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 středně velká jablka, moučkový cukr, tuk, 1/2  citrónu, 2  bílky, 10 dkg moučkového cukru, 2 dkg spařených a oloupaných mandlí
Oloupaná jablka rozpůlíme a opatrně odstraníme jadřinec. Vložíme je do kastrolku a trochu podlijeme oslazenou vodou s citrónovou šťávou. Podusíme je velmi málo, aby zůstala vcelku. Takto připravená jablka narovnáme do vymazané zapékací misky. Bílky ušleháme na tuhý sníh, zašleháme do něj po částech cukr a sníh navrstvíme na jednotlivé půlky jablek. Mandle nakrájíme na nudličky a napícháme je do sněhu na každou půlku jablek. Vložíme do trouby a zapečeme dorůžova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka