Jahodové tiramisu - recept cpt. Cooka
6 porcí:  25 dkg jahod, 7.5 dkg piškotů, 8 cl kávového likéru, 1/2 l zrnkové kávy (espresso), 4 dl šlehačky, 3  ztužovače šlehačky, 7.5 dkg cukru krupice, 20 dkg žervé
Jahody omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukrářské piškoty vložíme do plastového sáčku, sáček uzavřeme a piškoty rozdrtíme válečkem. Piškotovou drť vsypeme do misky a přelijeme likérem smíchaným s kávou. Smetanu nejprve šleháme asi 1 minutu a až potom do ní přidáme ztužovač a cukr. Do šlehačky ušlehané dotuha opatrně vmícháme žervé a jahody smícháme s piškotovou hmotou. Dno připravené formy pokryjeme vrstvou jahod s piškoty a jednou vrstvou šlehačky, pak obě vrstvy ještě jednou zopakujeme. Svrchní šlehačkovou vrstvu poklademe jahodovými plátky a přizdobíme například lístky bazalky nebo máty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka