Kalifornská hruška - recept cpt. Cooka
1 porce:  1/2 kompotované hrušky, 3 dkg moučkového cukru, 3 cl smetany, 1 cl rumu, 1 cl curacaa, 2 dkg vlašských ořechů, 3 dkg kyselé šlehačky, mletá skořice
Měkké kompotované hrušky se nechají okapat a podle počtu porcí (jedna půlka na porci) se rozloží na mělkou porcelánovou mísu nebo talíř. Na pánvi z nerezového materiálu se připraví z cukru světlý karamel, zalije se hustou sladkou smetanou a nechá krátce povařit a vychladnout. Potom se přidá trochu rumu a likéru (curacao). Touto směsí se hrušky upravené na míse přelijí a posypou se sekanými vlašskými ořechy. Navrch se přestříkají šlehanou kyselou smetanou, ozdobí půlkami vlašských ořechů a popráší mletou skořicí. Moučník se podává dobře vychlazený.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka