Ovoce v pivním těstíčku - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg jablek nebo jiného druhu ovoce (případně kompot), vanilkový cukr, moučkový cukr, mletá skořice, tuk na smažení,

Těstíčko: 15 dkg hladké mouky, 1.5 dl světlého piva, 3  vejce, 2 lžíce oleje, sůl, 1 lžička moučkového cukru

Žloutky lehce rozšleháme s pivem, olejem a solí, vmícháme prosátou mouku a vypracujeme středně husté těstíčko. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukr, vmícháme jej do těstíčka a necháme asi půl hodiny odležet. Potom nakrájené ovoce namáčíme v těstíčku a na rozehřátém oleji je smažíme po obou stranách dorůžova. Z usmažených kousků odsajeme přebytečný tuk, posypeme je moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a skořicí a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka