Smetanový malinový krém - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg malin, 10 dkg moučkového cukru, 1  vanilkový cukr, 2  žloutky, 3 dkg škrobové moučky, 1/4 l mléka, 10 g želatiny, 1 lžička rumu, 1/4 l šlehačky
Maliny prolisujeme. Cukr a vanilkový cukr třeme se žloutky, pak přidáme v mléce rozmíchaný škrob, hrnek postavíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout na hustý krém. Mezitím necháme ve dvou lžících studené vody nabobtnat želatinu, pak ji ve dvou lžících horké vody dobře rozpustíme a procedíme do krému. Přidáme prolisované maliny, rum, a když krém houstne, přidáme pevně ušlehanou smetanu. Plníme do širších sklenek, navrch ozdobíme ještě šlehačkou a malinami. Krém dáme vychladit.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka