Toffi - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  banány nebo jablka (polovina uvedeného množství), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce sezamového oleje, 25 dkg krystalového cukru, 1.25 dl vody, 10 dkg rýžové mouky, 10 dkg hladké mouky, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce dětské krupice, 2 dl vlažné vody, 1 lžíce sezamových semínek, olej na smažení (větší množství), 1 l ledové vody ve zvláštní nádobě
Ovoce oloupáme a nakrájíme na kousky o délce 5 až 6 cm. zalejeme citrónovou vodou smíchanou se lžící vody a necháme 15 minut odpočívat.
Sezamový olej smícháme s cukrem. Přilejeme vodu. Pomalu zahříváme za stálého míchání, dokud se nezačne vařit. Pak na mírném ohni vaříme až do okamžiku, kdy začne tekutina zlátnout.
Oba druhy mouky přesijeme do misky, přidáme prášek do pečiva a krupičku. Zalejeme vlažnou vodou a zaděláme těsto. Ovoce vyjme ze šťávy, namáčíme do těsta a smažíme 2 minuty ve větším množství rozpáleného oleje. Pak necháme okapat tuk, ponoříme do sirupu, posypeme sezamovými zrníčky a hodíme co nejrychleji do nádoby s ledovou vodou. V té necháme 2 až 3 vteřiny. Přendáme na misku a podáváme hned po schlazení.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka