Zapékané plněné broskve - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 velké broskve, 5 dkg mandlí, 6 dkg dětských piškotů, 3 dkg tuku, 8 dkg moučkového cukru, citrónová šťáva
Mandle spaříme, oloupeme a dáme stranou po dvou kusech na porci. Zbývající mandle nastrouháme a piškoty rozdrtíme. Omyté broskve oloupeme, rozpůlíme a trochu vnitřní dužniny vydlabeme. Měkké máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme nastrouhané mandle, rozdrcené piškoty, rozsekanou dužninu z broskví a ochutíme citrónovou šťávou. Touto směsí naplníme půlky broskví a povrch ozdobíme celou mandlí. Jednotlivé půlky broskví zabalíme do vymazaného alobalu, který nahoře necháme pootevřený, a zapékáme v horké troubě. Podáváme na talířku s alobalem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka